שמן צמחי שומשום herbal oils sesame כמות: 100 מ"ל תיאור כללי: עשב רב שנתי גבוה ממשפחת Pedaliaceae, המשמש בדרך כלל כתבלין מזון. שומשום הוא אחד הצמחים העתיקים ביותר בעולם, המשמשים זה כ- 3,600 שנים. שמן שומשום מופק מן הזרעים הקטנים והשטוחים, אשר להם טעם אגוזים ומרקם פריך. שומשום גדל באופן נרחב באסיה, בעיקר בסין, בורמה, והודו, והוא אחד הגידולים המסחריים הראשיים של סודן, אתיופיה, ניגריה. שמן שומשום מכיל רמות גבוהות של נוגדי חמצון טבעיים בשם sesamol, sesamolin. הוא בעל תכונות אנטי-דלקתיות, ומכיל ויטמין E, אשר מסייע לשמור על העור שלך חזק וגמיש. כמו כן הוא מלא בויטמינים מקבוצת B קומפלקס, לרבות תיאמין, ריבופלבין, ניאצין, חומצה פנטותנית, פירידוקסין, חומצה פולית. עשיר בחומצות אמינו החיוניות בבניית חלבונים, ומינרלים כמו ברזל, נחושת, סידן, מנגן , מגנזיום, סלניום, זרחן, אבץ. שימושים: כיום, שמן שומשום הוא מרכיב נפוץ של שמני העור ועיסוי, מוצרי טיפוח לשיער, מוצרי קוסמטיקה, סבונים, בשמים מסנני קרינה. יש לשמן שומשום לחות רבה, מרגיעה, ואיכויות מרככות. שמן שומשום מצוין כקרם הגנה טבעי. בנוסף, משפר את בריאות הקרקפת והשיער. אזהרה: שמן שומשום בדרך כלל בטוח לשימוש. מומלץ לצריכה בכמויות קטנות. אם הינך אלרגי לשומשום, אין להשתמש בשמן זה. גם בעלי אלרגיה לאגוזים ובוטנים עלולים להיתקל בתגובות אלרגיות לשמן שומשום. לא מומלץ לנשים בהריון.


28 31-9.68%