שמן חוחובה Jojoba Oil/Simmondsia chinensis Oil כמות: 100 מ"ל תיאור כללי: החוחובה הוא שיח בר שגדל באזורים מדבריים, צמיחתו איטית והוא מגיע עד לגובה של שני מטר. לשיח עלים עבים ירוקים-כחלחלים, הפרחים קטנים, ירקרקים-צהבהבים וללא עלי כותרת. פירותיו של שיח החוחובה קשים וחומים, דמויי אגוז באורך 1-2 ס"מ. אגוז החוחובה מכיל אחוז גבוה של שמן. למעשה זה שעווה נוזלית. שמן חוחובה עשיר בחלבונים ונהוג להשתמש בו למטרות רפואיות שונות, אבל יתרונותיו העיקריים הם בטיפוח העור. שמן החוחובה לא מתחמצן בקלות הוא נחשב להיפו-אלרגני טבעי ומתאים גם לבעלי עור רגיש. השמן דומה מאד בתכונותיו לשומן העור שלנו, ולכן יכול לחדור ולהיספג בקלות יותר לשכבות העור ומותיר תחושה משיית על העור שימושים: לשמן חוחובה שימושים רבים במוצרי קוסמטיקה לטיפוח העור והשיער בזכות יכולות הריכוך שלו. שמן חוחובה מתאים גם לטיפול בעור שמנוני ואקנתי. הוא מסייע נגד צלקות, מתיחות לאחר הריון, אקנה, פסוריאזיס. שמן החוחובה נשטף בקלות ולכן יש בו שימוש גם בשמפו ובמרכך לשיער. השמן טוב לכל סוגי העור וגם טוב לכל הגוף כשמן עיסוי. שמן חוחובה מצוין לשימוש בשפתונים, בקרם ידיים, הוא מצוין כמסיר איפור. שמן חוחובה מעשיר את השיער בלחות ומעניק לו מראה זוהר ומלא חיים מונע יובש מחזיר ברק לשיער יבש ופגוע מטפח את הקרקפת.


30 40-25%